Fundació.TV


>> Videos

Part 1 Presentació de l’acte a càrrec d’Antoni Vives, director de la Fundació Ramon Trias Fargas on fa una glossa de la importància de l’ètica per al futur de les nacions i de la política. Agraeix totes les contribucions dels autors i a l’Editorial Proa i l’Institut d’Estudis Ilerdencs per haver fet possible la publicació d’aquest llibre.

Part 2 Isidor Cònsul director de l’Editorial Proa centra la seva intervenció a parlar des del punt de vista de l’editor, però reflexiona també sobre la importància de publicar aquest treball l’any 2006, cent anys després de la impronta cívica i cultural que va significar el Noucentisme a Catalunya.

Part 3 El filòsof Àngel Castiñeira reflexiona sobre la “Catalunya líquida”, mancada de referents i de valors, com a eix fonamental que ha guiat l’elaboració d’aquest llibre coral. Castiñeira va esboçar també l’estructura del llibre en quatre blocs: “Transmissió i socialització”, “Comunitat i nació”, “Occident-Món” i “Qualitat humana”.

Part 4 El professor Francesc Torralba, en representació dels diferents autors dels treballs que composen el llibre, va destacar que tota comunitat nacional necessita referents, necessita idees però també referents, personatges que encarnin aquestes idees per anar més enllà d’aquesta visió líquida de la societat.
A %d bloguers els agrada això: