Fundació.TV


>> Videos

Part 1 Vicenç Villatoro presenta Maurizio Viroli i introdueixen el concepte de “republicanisme” com a corrent emergent en el pensament polític occidental. La discussió es centra en la capacitat que ténen les virtuts i els valors republicans per entendre el fenòmen de la manca de civisme a les ciutats contemporànies.

Part 2 Villatoro i Viroli debaten sobre com la contraposició entre monarquia i república recau en el fet que mentre que una monarquia només necessita subdits, una república necessita de ciutadans actius, republicans i compromesos amb el bé comú.

Part 3 Villatoro i Viroli debaten el monopoli del bé comú per part dels governants i de quina manera poden els ciutadans aconseguir tornar a ser responsables del bé comú per tal de reconquerir l’espai públic.

Part 4 Villatoro i Viroli debaten sobre la importància dels elements simbòlics en els règims republicans i la incidència del patriotisme, de l’amor a la pàtria, en la formació de ciutadans lliures.

Part 5 Villatoro i Viroli parlen sobre la importància de tenir ciutadans conscients d’uns drets i uns deures compartits, i la implicació d’aquests drets i deures en la societat diversa d’avui dia, per exemple amb concepciones diverses del paper de la religió en l’espai públic.

Part 6 Per donar per finalitzat el diàleg Vicenç Villatoro i Maurizio Viroli qüestionen la vigència dels termes esquerra i dreta com a categories de classificació ideològica. El liberalisme o el republicanisme, per exemple, són ideologies polítiques díficils de classificar en aquests termes.
A %d bloguers els agrada això: